Välkommen till Stepturn.se

Linedance i Ulricehamn

&› Vi är ett glatt gäng som dansar linedance i Ulricehamn ‹&

Linedance är en dansform där man inte behöver någon partner, man dansar tillsammans, på rader, därav namnet!

Linedance är nog en av de mest allsidiga dansformer som finns. Dansstegen är inlånade från de flesta dansstilar i världen som t.ex. klassisk, latinamerikansk, rock & roll, hiphop, jive, vals osv.

Många tror att linedance endast dansas till countrymusik, att man måste ha hatt och boots och ropa yeehaw och klappa i händerna hela tiden. Det finns säkert de som fortfarande gillar detta, men i modern linedance är det inte riktigt så vi dansar. Visst, vi dansar till countrymusik ..... också .... men mest till rock, funk, pop, chacha, vals och allt som spelas på radions topplistor. Tempot i danserna varierar alltså mycket och det är just det som gör att det är så roligt! Variationen!

Varje dans är koreograferad till en specifik låt och består av ett antal stegkombinationer som sedan upprepas i en bestämd ordning. Hur många danser som finns vet nog ingen, men tack vare internet är det enklare att snappa upp populära danser! Varje dans har alltså sitt eget namn och sina steg som dansarna lär sig utantill. Sök på din favoritlåt och ordet linedance på Youtube så hittar du säkert en dans till just den låten!

Eftersom linedance dansas över hela världen är det enkelt att få nya vänner oavsett var man befinner sig. Vi är nog lite som en sekt ibland, en enda stor familj!

Jag började själv dansa 2003 och bodde då i Göteborg. Där var jag lite bortskämd med att det finns flera linedanceföreningar. När jag våren -09 flyttade hit till vackra Ulricehamn insåg jag att vår fina stad saknade det roligaste som finns! Två år senare bestämde jag mig för att göra något åt saken.

I samarbete med Studiefrämjandet håller vi nu 2 kurser i Ulricehamns dansstudio på Villagatan. En grundkurs och en fortsättningskurs! (HT13 endast fortsättningskurs)

Vill du anmäla dig till kursen kontaktar du Studiefrämjandet Södra Skaraborg - Ulricehamn.

Varmt välkommen att dansa med oss!

Annika (Linedansare, kattälskare, aspirerande golfspelare och webbknåpare)